Campanya d'informació de la papallona del Boix

Dimecres, 10 de juliol de 2019 a les 00:00

Informació sobre la plaga de la papallona del boix

Segurament heu vist en els últims dies moltes papallones volant pel poble, es tracta de la papallona del boix (Cydalima perspectalis), és una espècie exòtica procedent del sud-est asiàtic, les erugues de la qual, s’alimenten de les fulles del boix. La combinació de colors de la papallona, les seves ales blanques amb una vora marró externa, la fan inconfusible.

Aquesta espècie no és perjudicial per a les persones, la principal problemàtica està en el fet que l’eruga ataca el boix, que és un arbust abundant i estès en els nostres boscos. L’eruga s’alimenta del boix durant el seu desenvolupament, i provoca una defoliació extrema que danya la planta. Si aquestes defoliacions són contínues, acaben debilitant la planta fins a provocar-li la mort.

Si tens boixos al teu jardí, què pots fer?

Revisa els boixos del teu jardí per detectar la seva presència. Si veus erugues i els seus efectes: fulles menjades i defoliació del boix pots optar per fer un tractament fitosanitari, compra a una botiga especialitzada un producte biològic amb Bacillus thuringensis varietat kurstali. N´hi ha de moltes cases comercials i és fàcil de trobar. Aquest producte és força selectiu i d’aquesta manera no afectem a altres insectes. S’ha demostrat molt eficient per aquesta plaga, millor que productes químics d’afectació general.

Si no tens boixos al teu jardí però vols col·laborar a salvaguardar les boixedes dels nostres boscos, pots participar amb la iniciativa Salvem el boix (Verkami): https://www.verkami.com/locale/es/projects/23916-salvem-el-boix

Darrera actualització: 25.11.2021 | 11:58