Prioritzem la seguretat i benestar dels banyistes

Dimecres, 10 de juliol de 2019 a les 00:00

PISCINA MUNICIPAL
Castellnou, juliol de 2019
Davant de la saturació de banyistes produïda el primer cap de setmana de juliol, amb la superació de l’aforament i els conseqüents problemes de seguretat i salubritat, la Regidoria d’equipaments amb l’acord de l’equip de govern i en un acte de reponsabilitat, va prendre la decisió de no emetre més carnets de temporada i de no vendre entrades durant el següent cap de setmana per aturar l’efecte crida que s’estava produint.

Aquest efecte ha estat per les següents causes:

  • Onada de calor a l’inici de l’estiu, magnificada pels mitjans de comunicació. 
  • Saturació de les piscines dels pobles del voltant i de Manresa amb un efecte dominó. 
  • Atractiu de la piscina de Castellnou, per la seva ubicació, economia i per estar en molt bones  ondicions després de les obres d’adeqüació de l’any passat. 

Degut a aquests fets la venda de carnets de temporada va duplicar en una setmana la capacitat d’aforament de la piscina municipal (600 carnets per un aforament total permès de 302 banyistes) en  na situació fins a data d’avui totalment extraordinària. D’aquests carnets només el 20% son usuaris locals. Aquesta descompensació augmenta en la venda d’entrada de dia, en la que una immensa majoria son banyistes de fora de Castellnou. Cal recordar que  la legislació no ens permet discriminar entre empadronats i no empadronats al municipi.

La piscina municipal de Castellnou tal com té plantejada actualment la seva gestió és completament deficitària. Els usuaris potencials locals son minoritaris ja que una gran part de veïns disposen de piscina particular i Pinedes té la pròpia piscina de la comunitat de propietaris. Som un poble petit amb pocs ingressos i ens cal plantejar, de cara a la propera temporada, un Reglament d’ús i un pla d’optimització que resolgui els problemes d’enguany.

Demanem disculpes a qui s’hagi vist afectat per les decisions preses però des de la Regidoria d’Equipaments prioritzarem la seguretat, el benestar dels banyistes i el compliment de la legalitat.

Lluís Thomen
Regidor d’Equipaments i 2n tinent d’Alcalde

Darrera actualització: 15.01.2020 | 13:58