Reobertura de l'edifici Montserrat

Dimarts, 12 de desembre de 2023

Els últims mesos, des de l’Ajuntament de Castellnou de Bages, s’ha condicionat l’Edifici Montserrat. Inicialment es va contractar un projecte d’activitats per adaptar l’edifici a la pública concurrència. A partir d’aquest projecte, s’han iniciat un seguit de petites obres i accions per tal de millorar-ne l’accessibilitat, la seguretat i el compliment de tota la normativa en matèria de locals semblants.

Primerament, s’ha condicionat l’accés i la sortida d’emergència, i s’han aplicat mesures preventives contra incendis com per exemple la pintura intumescent en estructures metàl·liques, la col·locació de mangueres contra incendis, i la protecció de sostres i sortides d’evacuació amb plaques de catro-guix ignífug.

A continuació, s’ha condicionat l’espai de la sala principal amb climatització de fred i calor altament eficient energèticament alhora que s’ha il·luminat l’espai interior i exterior amb il·luminació LED o solar també com a mesura d’estalvi energètic. A la zona de la barra, s’ha recuperat maquinària de l’antic bar del Centre Cívic que servirà per possibles càterings o de cuina per a les entitats. També cal destacar la construcció de nous lavabos per donar servei a la capacitat de l’edifici en les condicions que mana la normativa actual.

Pel que fa als exteriors de l’edifici, s’ha condicionat la zona d’aparcament amb una capacitat per més de 50 vehicles. I en els propers dies es renovarà la porta d’accés i es col·locarà senyalètica per ús del local de pública concurrència.

Aquesta actuació ha tingut un cost total aproximat de 100.000€, i s’ha pogut realitzar gràcies al programa específic extraordinari d’autonomia local de la Diputació de Barcelona i a fons propis de l’Ajuntament de Castellnou de Bages.

Des de l’Ajuntament de Castellnou de Bages volem celebrar la propera reobertura d’aquest espai polivalent que ofereix un espai ampli per activitats festives i culturals amb aforament per a 300 persones com màxim. A més a més, treballarem per donar ús a altres espais de l’Edifici que s’aniran adequant i recuperant a poc a poc.

En els propers dies s’anunciarà la primera activitat que s’hi realitzarà, concretament la Nit del Cap d’any d’enguany. La inauguració oficial, però, s’està preparant de cara a la primavera del 2024.

 

Darrera actualització: 12.12.2023 | 15:05