Plans, campanyes i programes

 • Pla Estratègic Municipal 2020-2030 14 de novembre de 2019

  Per acord del Ple, en sessió extraordinària urgent del dia 12 de novembre de 2019, s'ha aprovat inicialment l'acord sobre el Pla Estratègic Municipal de Castellnou pel període 2020-2030, el qual queda en exposició pública fins el dia 8 de gener de 2020.

 • Setmana europea de la mobilitat Setmana europea de la mobilitat 25 de setembre de 2019

  PEDALADA POPULAR (Ruta guiada)

  BTT INDUSTRIAL CARDENER

  19/10/19 - 9:30h Sortida vagó ECORAIL Callús

  10/11/19 - 9:30h Sortida baixador ECORAIL (Mas Sant Iscle) Sant Fruitós de Bages

  Concurs de fotografia instagram!

 • Papallona del Boix Campanya d'informació de la papallona del Boix 10 de juliol de 2019

  Informació sobre la plaga de la papallona del boix

  Segurament heu vist en els últims dies moltes papallones volant pel poble, es tracta de la p a pallona del boix (Cydalima perspectalis), és una espècie exòtica procedent del sud-est asiàtic, les erugues de la qual, s’alimenten de les fulles del boix. La combinació de colors de la papallona, les seves ales blanques amb una vora marró externa, la fan inconfusible.

  Aquesta espècie no és perjudicial per a les persones, la principal problemàtica està en el fet que l’eruga ataca el boix, que és un arbust abundant i estès en els nostres boscos. L’eruga s’alimenta del boix durant el seu desenvolupament, i provoca una defoliació extrema que danya la planta. Si aquestes defoliacions són contínues, acaben debilitant la planta fins a provocar-li la mort.

  Si tens boixos al teu jardí, què pots fer?

  Revisa els boixos del teu jardí per detectar la seva presència. Si veus erugues i els seus efectes: fulles menjades i defoliació del boix pots optar per fer un tractament fitosanitari, compra a una botiga especialitzada un producte biològic amb Bacillus thuringensis varietat kurstali. N´hi ha de moltes cases comercials i és fàcil de trobar. Aquest producte és força selectiu i d’aquesta manera no afectem a altres insectes. S’ha demostrat molt eficient per aquesta plaga, millor que productes químics d’afectació general.

  Si no tens boixos al teu jardí però vols col·laborar a salvaguardar les boixedes dels nostres boscos, pots participar amb la iniciativa Salvem el boix (verkami): https://www.verkami.com/locale/es/projects/23916-salvem-el-boix

 • Mosquit tigre Campanya per controlar el mosquit tigre 5 de juliol de 2018

  El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.

  Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

  La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella. Aquest mosquit té la capacitat d'actuar com a vector (transmissor) d'algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, dengue i Zika. A Catalunya s'han detectat casos importats d’aquestes malalties. Tots ells tenen antecedents d’haver viatjat a zones endèmiques com són el sud-est asiàtic, l’Àfrica o el Carib i d’haver estat picats per mosquits durant la seva estada.

 • Campanya vacunació d'animals de companyia Campanya de vacunació d'animals de companyia 25 d'abril de 2018

  Us informem que el dia 14 de juliol (matí) el Sr. Emili Martí, veterinari col.legiat  B963, realitzarà servei domiciliari de vacunació per als animals de companyia dels veïns que ho sol·licitin.

  Tarifes
  Vacuna Heptavalent Canina 38.50€
  Vacuna de la Ràbia 28.00€
  Microxip 44.50€

  Els veïns interessats han d’informar a l´Ajuntament abans de l'11 de juliol,  presencialment o en horari d´oficina, deixant les dades i telèfon.

   

   

   

Darrera actualització: 20.01.2016 | 18:30
Darrera actualització: 20.01.2016 | 18:30