Equipaments

 • Escola L'Olivar

  INFORMACIÓ PREINSCRIPCIONS

  CURS 2020-2021

 • Imatge interior Museu dels Maquis Museu dels Maquis

  El Museu dels Maquis de Castellnou de Bages, inaugurat inicialment l'any 2000, ha estat rehabilitat amb una nova museografia i un nou audiovisual per esdevenir un equipament cultural de referència sobre el fenomen dels maquis a la Catalunya central. Al museu es fa un repàs històric de l'evolució de la lluita guerrillera a Catalunya durant la Guerra Civil i el franquisme, i s'aborden, entre altres temes, la seva vinculació als moviments d'oposició al franquisme, la seva implicació en la resistència francesa, la invasió de la Vall d'Aran a l'octubre del 1944 i la lluita durant la guerra freda, quan les organitzacions comunistes i anarquistes van reconèixer la inviabilitat de l'acció guerrillera i aquesta va quedar a les mans d'uns quants lluitadors llibertaris.

  També s'explica com actuaven, on s'amagaven i com fugien els maquis a partir de les diferents rutes utilitzades tant al territori de la Catalunya central com per passar a França a través dels Pirineus. Finalment, es recorda alguns lluitadors més coneguts, sense oblidar els maquis anònims que van sacrificar la seva vida per uns ideals. En l'audiovisual s'expliquen els fets més rellevants del context històric a partir de la vida de Ramon Vila i Capdevila, Caracremada, un dels maquis més cèlebres, que està enterrat al cementiri que hi ha al costat del museu.

  938272091
 • Preus piscina municipal Piscina Municipal

  Instal·lació esportiva oberta de Juny a Setembre que consta d'una piscina amb diferents nivells de profunditat per la comoditat de tots els usuaris, una àmplia zona de gespa, servei de bar i zona de berenador.

Darrera actualització: 15.06.2016 | 16:57
Darrera actualització: 15.06.2016 | 16:57