Notícies

 • Movilitat eficient i sostenible 21 de maig de 2019 Convocatòria per a la concessió de subvencions del programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible

  L'Institut Català de l'Energia (ICAEN) obre una Convocatòria per a la concessió de subvencions del programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible, destinada a persones físiques per:

  - Adquisició de vehicles d'energies alternatives, i serà obligatori el desballestament d'un vehicle M1 de més de 10 anys o d'un vehicle N1 de més de 7 anys per a les adquisicions de vehicles nous M1 o N1.

  - Implantació d'infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics.

   

  Més informació aquí: https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/7878/1744082.pdf

   

 • BUGQUARTET 8 de maig de 2019 Concert BUGQUARTET

  Divendres, 10 de maig de 2019,  música en directe amb aires de Castellnou. La Sala Polivalent es convertirà en un Club de Jazz, amb servei de bar.

  20:30 hores

  Entrada Gratuïta.

  Amb col·laboració de Dom Bosco, colònies i Events.

 • Moment del Ple de Castelnuovo Don Bosco 30 d'abril de 2019 Ens agermanem amb Castelnuovo Don Bosco, Itàlia

  El nostre alcalde, Domènec Òrrit, ha signat l’agermanament amb Castelnuovo Don Bosco, després de presidir el Ple comunal celebrat el 24 d'abril a la bonica vila piamontesa. Una excel·lent notícia per a totes dues poblacions!

 • Resultats 30 d'abril de 2019 Resultats eleccions generals al Congrés i al Senat 2019
 • Lectura del manifest del dia internacional de les dones 8 de març de 2019 Dia internacional de les dones

  Lectura del manifest.

 • El monòlit 31 d'octubre de 2018 Diàlegs a l'entorn de 2001

  Dissabte vam viure a Castellnou un jornada que serà llargament recordada. El motiu; la celebració dels “Diàlegs e l’entorn de 2OO1” en el 50è aniversari de l’estrena de la película de Kubrick. El perquè; la presència al cementiri de Castellnou del famós monòlit 1:4:9.
  A la sessió del matí l’arquitecte Antoni González Moreno-Navarro va revisitar, en un commovedor audiovisual, el camí d’història, destrucció i intervenció a l’antiga rectoria (i castell del Buc) amb el propòsit de construir el nou cementiri, treball finalitzat l’any 2000. El resultat converteix unes ruïnes en un espai contemporani que dialoga amb l’entorn, amb més de mil anys d’història i amb la transcendència. Un audiovisual amb sorpreses que cap persona que estimi Castellnou es pot perdre i que va emocionar als presents.
  A la tarda, ja centrats totalment en la película, una taula rodona d’altíssim nivell va il·luminar de preguntes i respostes als assistents. Es va traçar un mapa de connexions entre la cinematografia, el pensament i la música. Un luxe comptar amb el doctor en comunicació audiovisual per l’UPF Iván Pintor, el metge i crític cinematogràfic Jordi Bordas, el compositor i director Francesc Prat moderats per l’escriptor Joan Jordi Miralles. Una experiència que de ben segur repetirem.
  Després, en comunió i silenci, quan ja enfosquia i en uns espais humits dels pensaments de la taula rodona, el diàleg va ser entre el Nucli històric, les músiques de 2OO1 i el paisatge. Un recorregut emocionat que finalitzà a l’entorn del monòlit.
  Des de l’Ajuntament i Castellnou Cultural creiem que la alta cultura s’ha de fer també des de l’interior del país. Com ha posseïdors del paisatge i de la història volem crear esdeveniments on l’espai també hi participi. La cultura en majúscules no pot ser exclusiva d’una capital cada cop més despersonalitzada. I en aquest propòsit la jornada de dissabte ha estat una declaració d’intencions

 • A l'interior de l'església de Sant Andreu 17 de setembre de 2018 Vi de violoncel

  Divendres 14 de setembre i de la mà de La Gastronòmica a Castellnou vàrem viure una extraordinària vetllada. La somelier Clara Antúnez i la violoncel·lista Noemí Pasquina ens van guiar a través de Vi de violoncel en un maridatge en el millor dels escenaris possibles, posant a prova els sentits, la sensibilitat i l’espiritualitat.

  (Fotos: Javi Lapeira)

 • Verge de les Neus 14 de setembre de 2018 Donació al poble de la Verge de les Neus

  L’artesà manresà Pere Roca Fius ha fet donació al poble de Castellnou de la Verge de les Neus perquè presideixi l’absidiola nord de l’església de Sant Andreu. Aquesta verge va ser el primer encàrrec que el taller de Pere Roca i Ramon Maja van rebre, a finals dels anys quaranta del segle passat, de part de l’alcalde de Manresa d’aquells anys, Joan Prat Pons. L’encàrrec era el d'una talla de fusta inspirada en les marededéus romàniques. D’aquesta imatge se’n va fer una còpia en guix que després de passar tots aquests anys al taller ara lluirà a Castellnou. La presentació oficial de la imatge es farà el 29 de setembre en els actes commemoratius del 50è aniversari de la presència dels salesians al poble.

 • Homenatge Ramon Vila Capdevila 31 d'agost de 2018 Emotiu homenatge a Ramon Vila Capdevila

  Emotiu i molt participat acte de record i homenatge a Ramon Vila Capdevila en el 55è aniversari de la seva mort. Organitzat per UGEL i l’Ajuntament de Castellnou i la col·laboració de la coral InCORdis. Amb visita al museu dels Maquis, ofrena floral a la seva tomba, caminada fins a la Creu del Perelló i concert de músiques de resistència.

 • Rafael Homet, Diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, pregoner de la Festa Major 2018, signant al Llibre d’honor de l’Ajuntament de Castellnou 31 d'agost de 2018 Festa Major 2018

  Enguany la Festa Major ha estat més nostra que mai amb la gran participació dels veïns.

 • Mulla't! 12 de juliol de 2018 Nosaltres també ens mullem per l'esclerosi múltiple!
 • Cartell Festa Major Intanil 2018 3 de juliol de 2018 Magnífica participació a la Festa Major Infantil 2018

  La primera Festa Major Infantil del nostre poble ha tingut una gran participació de la quitxalla del poble. Han tingut la visita d'un dels últims maquis, en Caracremada, han esmorzat per agafar forces per construir cabanes, gaudir dels inflables aquàtics i deixar-se pintar la cara de lleó, tigre, papallona... A la tarda han participat a l'scape room infantil, els ha encantat l'espectacle del Jaume Barris. I la cloenda ha estat de traca i mocador, amb un sopar popular i DJ per ballar fins tard. Tot gràcies a l'organització de la Comissió de Festes i la gran col·laboració dels més petits de la nostra vila.

  Visca la Festa Major Infantil! L'any vinent més...

 • Plaça Joan Vendrell 25 de juny de 2018 Inauguració de la remodelació de la Pl. Joan Vendrell, Parc Infantil i Pistes de Petanca

  Inauguració de la remodelació de la Pl. Joan Vendrell, les pistes de petanca i el parc infantil Meliparc.

 • Inauguració Plaça Joan Vendrell, Parc Infantil i Pistes petanca 22 de juny de 2018 Inauguració de la Plaça Joan Vendrell, Parc Infantil i Pistes Petanca
 • Imatge de l'afluència de públic 20 de juny de 2018 Gran acollida del Liceu a la fresca

  La proposta del Liceu a la fresca va ser tot un èxit a Castellnou. El bellíssim espai del nucli històric va ser el decorat ideal per viure la Manon Lescaut de Puccini. Des de l’Ajuntament continuarem amb iniciatives com aquesta, perquè la cultura serà un dels puntals del nostre poble.

 • Preus Piscina Municipal 18 de juny de 2018 Comença la temporada de piscina

  La temporada d'estiu s'enceta amb l'obertura de la piscina municipal el dia 23 de juny.

  Hem resolt els greus problemes que la piscina municipal tenia d'estanquitat i que s'arrossegava des de fa anys, hem procedit a fer els tancaments amb la zona del Centre Cívic, a pintar vestidors, pèrgoles i tot el terra, murets inclosos. Tornarem a gaudir de, probablement, la millor pisicna de la comarca.

 • Cartell Flama del Canigó 18 de juny de 2018 La Flama del Canigó

  Flama del Canigó 2018

  Rebem novament a Castellnou la Flama, el foc ancestral que dona pas al solstici d’estiu i que és símbol de la festa, la màgia i l’emoció i, per damunt de tot, de l’unitat dels Països Catalans. Aquesta flama ha estat encesa aquesta matinada i portada des del cim del Canigó en relleus per muntanyencs, corredors i ciclistes del 2x2, en el que és el 10è aniversari d’aquesta iniciativa a casa nostra.

  I ja la tenim aquí. I ara seran els més petits els que acabaran el trajecte recorrent cap el sud el nostre terme fins a Santpedor, punt final d’un camí que any rera any es renova. Aquesta flama i tot allò que ella simbolitza no és foc d’un dia, és la flama que hem de mantenir sempre encesa i entre tots defensar-la.

  Visca la Flama del Canigó!
  Visca els Països Catalans!

 • Imatge cartell òpera a la fresca 14 de juny de 2018 Òpera a la fresca

  Dissabte vinent, 16 de juny a les 22 hores, la plaça de l'Església de Castellnou es convertirà en la platea del Liceu. T'ho perdràs?

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49