Notícies

 • Programa Festa Major Sant Roc 2019 Programa Festa Major Sant Roc 2019 7 d'agost de 2019

  Esteu preparats per la festa?

 • Prioritzem la seguretat i benestar dels banyistes 10 de juliol de 2019

  PISCINA MUNICIPAL
  Castellnou, juliol de 2019
  Davant de la saturació de banyistes produïda el primer cap de setmana de juliol, amb la superació de l’aforament i els conseqüents problemes de seguretat i salubritat, la Regidoria d’equipaments amb l’acord de l’equip de govern i en un acte de reponsabilitat, va prendre la decisió de no emetre més carnets de temporada i de no vendre entrades durant el següent cap de setmana per aturar l’efecte crida que s’estava produint.
  Aquest efecte ha estat per les següents causes:
  Onada de calor a l’inici de l’estiu, magnificada pels mitjans de comunicació. Saturació de les piscines dels pobles del voltant i de Manresa amb un efecte dominó. Atractiu de la piscina de Castellnou, per la seva ubicació, economia i per estar en molt bones  ondicions després de les obres d’adeqüació de l’any passat. Degut a aquests fets la venda de carnets de temporada va duplicar en una setmana la capacitat d’aforament de la piscina municipal (600 carnets per un aforament total permès de 302 banyistes) en  na situació fins a data d’avui totalment extraordinària. D’aquests carnets només el 20% son usuaris locals. Aquesta descompensació augmenta en la venda d’entrada de dia, en la que una immensa majoria son banyistes de fora de Castellnou. Cal recordar que  la legislació no ens permet discriminar entre empadronats i no empadronats al municipi.
  La piscina municipal de Castellnou tal com té plantejada actualment la seva gestió és completament deficitària. Els usuaris potencials locals son minoritaris ja que una gran part de veïns disposen de piscina particular i Pinedes té la pròpia piscina de la comunitat de propietaris. Som un poble petit amb pocs ingressos i ens cal plantejar, de cara a la propera temporada, un Reglament d’ús i un pla d’optimització que resolgui els problemes d’enguany.
  Demanem disculpes a qui s’hagi vist afectat per les decisions preses però des de la Regidoria d’Equipaments prioritzarem la seguretat, el benestar dels banyistes i el compliment de la legalitat.
  Lluís Thomen
  Regidor d’Equipaments i 2n tinent d’Alcalde

 • Preus Piscina 2019 Iniciem la temporada de piscina 20 de juny de 2019

  Ja tenim la calor aquí i què millor que un bany a la piscina per refrescar-nos?

  Vine a gaudir de les nostres instal·lacions, dissabte 22 de juny portes obertes.

 • Activitats Festa Major Infantil 2019 12 de juny de 2019

  Aquest any  la festa Major Infantil es presenta més divertida que mai. T'ho perdràs?

 • TOSCA de Puccini LICEU A LA FRESCA 2019 12 de juny de 2019

  Reserva't el vespre del 28 de juny per gaudir de l'òpera de Puccini, Tosca, des de l'enton privilegiat del nostre poble.

 • PROCÉS SELECCIÓ CONTROL D’ACCESSOS PISCINA DE CASTELLNOU DE BAGES 5 de juny de 2019

  Cal presentar la sol·licitud al registre d’entrada del Consell Esportiu del Bages en el format facilitat. El termini per a presentar‐les és fins el dia 12 de juny de 2019.

 • Preus Campanya de vacunació animals de companyia 2019 31 de maig de 2019
 • Ajuts escolars 2019-2020 Convocatòria d'ajuts escolars municipals per material escolar i llibres, colònies i sortides pel curs 2019-2020 24 de maig de 2019

  NOTA INFORMATIVA

  CONVOCATÒRIA D’AJUTS ESCOLARS MUNICIPALS PER MATERIAL ESCOLAR I LLIBRES, COLÒNIES I SORTIDES PEL CURS 2019-2020

  L’Ajuntament de Castellnou de Bages ha aprovat les bases per:

  • la concessió d’ajuts escolars municipals a alumnes amb necessitats socioeconòmiques, pel curs 2019-2020, destinades a reduir el cost dels llibres i material escolar, colònies i sortides escolars als infants empadronats al municipi de Castellnou de Bages i que estiguin cursant

  Per a poder tenir accés a l’ajut escolar es valorarà la renda econòmica de la unitat familiar:

  Composició unitat

   de convivència

  Renda disponible màxima mensual 2019

  Un membre

     569,12 €

  Dos membres

     739,86 €

  Tres membres

     910,59 €

  Quatre membres

  1.081,00 €

  Cinc membres

  1.252,06 €

  Sis membres

  1.422,80 €

   

  Període per presentar la sol·licitud i la documentació al registre de l’Ajuntament: del 27 de MAIG al 7 de JUNY

  Podeu consultar les bases de la convocatòria a www.castellnoudebages.cat

  Per a més informació podeu adreçar-vos als Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament o als telèfons 93.832.18.45 ó 93.827.20.91

   

 • Movilitat eficient i sostenible Convocatòria per a la concessió de subvencions del programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible 21 de maig de 2019

  L'Institut Català de l'Energia (ICAEN) obre una Convocatòria per a la concessió de subvencions del programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible, destinada a persones físiques per:

  - Adquisició de vehicles d'energies alternatives, i serà obligatori el desballestament d'un vehicle M1 de més de 10 anys o d'un vehicle N1 de més de 7 anys per a les adquisicions de vehicles nous M1 o N1.

  - Implantació d'infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics.

   

  Més informació aquí: https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/7878/1744082.pdf

   

 • BUGQUARTET Concert BUGQUARTET 8 de maig de 2019

  Divendres, 10 de maig de 2019,  música en directe amb aires de Castellnou. La Sala Polivalent es convertirà en un Club de Jazz, amb servei de bar.

  20:30 hores

  Entrada Gratuïta.

  Amb col·laboració de Dom Bosco, colònies i Events.

 • Moment del Ple de Castelnuovo Don Bosco Ens agermanem amb Castelnuovo Don Bosco, Itàlia 30 d'abril de 2019

  El nostre alcalde, Domènec Òrrit, ha signat l’agermanament amb Castelnuovo Don Bosco, després de presidir el Ple comunal celebrat el 24 d'abril a la bonica vila piamontesa. Una excel·lent notícia per a totes dues poblacions!

 • Resultats Resultats eleccions generals al Congrés i al Senat 2019 30 d'abril de 2019
 • Lectura del manifest del dia internacional de les dones Dia internacional de les dones 8 de març de 2019

  Lectura del manifest.

 • El monòlit Diàlegs a l'entorn de 2001 31 d'octubre de 2018

  Dissabte vam viure a Castellnou un jornada que serà llargament recordada. El motiu; la celebració dels “Diàlegs e l’entorn de 2OO1” en el 50è aniversari de l’estrena de la película de Kubrick. El perquè; la presència al cementiri de Castellnou del famós monòlit 1:4:9.
  A la sessió del matí l’arquitecte Antoni González Moreno-Navarro va revisitar, en un commovedor audiovisual, el camí d’història, destrucció i intervenció a l’antiga rectoria (i castell del Buc) amb el propòsit de construir el nou cementiri, treball finalitzat l’any 2000. El resultat converteix unes ruïnes en un espai contemporani que dialoga amb l’entorn, amb més de mil anys d’història i amb la transcendència. Un audiovisual amb sorpreses que cap persona que estimi Castellnou es pot perdre i que va emocionar als presents.
  A la tarda, ja centrats totalment en la película, una taula rodona d’altíssim nivell va il·luminar de preguntes i respostes als assistents. Es va traçar un mapa de connexions entre la cinematografia, el pensament i la música. Un luxe comptar amb el doctor en comunicació audiovisual per l’UPF Iván Pintor, el metge i crític cinematogràfic Jordi Bordas, el compositor i director Francesc Prat moderats per l’escriptor Joan Jordi Miralles. Una experiència que de ben segur repetirem.
  Després, en comunió i silenci, quan ja enfosquia i en uns espais humits dels pensaments de la taula rodona, el diàleg va ser entre el Nucli històric, les músiques de 2OO1 i el paisatge. Un recorregut emocionat que finalitzà a l’entorn del monòlit.
  Des de l’Ajuntament i Castellnou Cultural creiem que la alta cultura s’ha de fer també des de l’interior del país. Com ha posseïdors del paisatge i de la història volem crear esdeveniments on l’espai també hi participi. La cultura en majúscules no pot ser exclusiva d’una capital cada cop més despersonalitzada. I en aquest propòsit la jornada de dissabte ha estat una declaració d’intencions

 • A l'interior de l'església de Sant Andreu Vi de violoncel 17 de setembre de 2018

  Divendres 14 de setembre i de la mà de La Gastronòmica a Castellnou vàrem viure una extraordinària vetllada. La somelier Clara Antúnez i la violoncel·lista Noemí Pasquina ens van guiar a través de Vi de violoncel en un maridatge en el millor dels escenaris possibles, posant a prova els sentits, la sensibilitat i l’espiritualitat.

  (Fotos: Javi Lapeira)

 • Rafael Homet, Diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, pregoner de la Festa Major 2018, signant al Llibre d’honor de l’Ajuntament de Castellnou Festa Major 2018 31 d'agost de 2018

  Enguany la Festa Major ha estat més nostra que mai amb la gran participació dels veïns.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49